strach przed życiem
większy niż przed śmiercią
gdy wróble z werbla
wydziobują nasiona rytmu
a klamkę zamyka szyja w pasku
cienie stoją na schodach
bardziej czarne od ciszy
to już bez znaczenia
kiedy gaśnie muzyka
i umierają świerszcze
z oczu wykrusza się piasek
może i tak :-)
i umierają świerszcze
z oczu wykrusza się piasek