na pozór

Grzesiek z nick-ąd

chryzantemy umierają grupowo
na chwałę nieżywych
na potęgę hodowców
na "popatrz pan jakie piękne"
na miejscu cięte
na wynos zmrożone
na koniec nie wiadomo
za czyje grzechy

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 października 2017
anonim
  • rondo
    Fajna etiuda semantyczna "na chryzantemę". "Pozór" w tytule trochę na-po co? Proponuję tytuł: "na..."

    · Zgłoś · 7 lat