rym uje?

Grzesiek z nick-ąd

Względem tego co i owszem

w pięknej sztuce rymowania

trudno się stwierdzeniu oprzeć

że szukamy mimo zamiast.


 

Żeby czasem nie krzyczeli

grafomania z „częstochową”

zamieniamy wino w kielich

i kochankę na teściową.


 

Smaczną śliwkę na morelę,

zwykły śnieg w szaleństwo białe

cały tydzień a w niedzielę..

co ja to napisać miałem?


 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 5 grudnia 2017
anonim