sztuczne kwiaty

Jacek JacoM Michalski

kulawy fortepian w rogu

nie zwiastuje niczego

na łyżkach osiadł popiół

tak gorzki jak stupor

ptaki milkną po burzy

ślady nomadów w kurzu

zaciera przeciąg

 

martwe druty łączą

od słupa do słupa

zjednoczenie szubienic

albo inny rodzaj pamięci

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 7 stycznia 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Xxx
    Ode mnie kwiat kapryfolium

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Obrazek z Iraku ? ;-)

    · Zgłoś · 6 lat