rytuały

Jacek JacoM Michalski

indianie z wikingami tańczą w śniegu na pustyni

dotykowe ekrany mieszają  symbole

wywoływanie duchów ze starożytnych kręgów

budzi boga wojny

 

czujesz się wojownikiem delikatny chłopcze

chcesz zabijać nomadów a oni są jak dym

dopadną cię bezbożnie i bezimiennie

 

w twoich włosach matka ukryła dotyk

ucieknie zanim kłykcie zbieleją

zostaniesz mężczyzną albo trupem

 

zapomnieliśmy opowieści

ślady kul na domach jako atrakcja turystyczna

to miasto zmartwychwstało

ile razy jeszcze

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 16 lutego 2018
anonim
  • Mithril
    ...finalne pytanie - oczywiście subiektywnie interpretowane - powtarzane wielokroć dopóki istnieją pustaki, fanatyzm i jednostki ubierające się w patos

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Treść, treść, treść +++

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    W sumie fakt, ale wesoło nie jest

    · Zgłoś · 6 lat