niepomni

Jacek JacoM Michalski

lotne prochy przeszłych

blaskiem odbitym

od czaszki księżyca

odsłaniają wieszczą postać

w zacieku na murze

 

ich symbole zmienione w młoty

kują łańcuchy i okowy

ledwie zarosłe rany

otwiera na nowo

narodowa głupota

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 lutego 2018
anonim