Literatura

kontredans (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

wzrok ponad krzyżami krzyży

blaskiem odbitym od tafli rtęci

czeka na lśnienie bez ciepła

w ciszy tak głośnej

od pominiętych modlitw dzieci

 

wenecka maska zasłoni

wszystkie znaki trwania

papierowe usta nie przyjmą

żadnej szminki

 

wśród białych kitli

czają się ślepe kruki

 

dzień tak czy tak wstanie z kolan

zamiecie światłem resztki

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 18 czerwca 2018, 11:21
Mocny, lecz mało czytelny… 4+
Ir
Ir 18 czerwca 2018, 13:11
Tak...innego życia nie będzie.
Śmierć traktuje wszystkich jednakowo, bez podziałów na lepsze, czy gorsze sorty...
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 19 czerwca 2018, 21:23
Kawał dobrej roboty, jestem na TAK i pozdrawiam
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 18 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca