Literatura

wydawać by się mogło (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Proszę panów sprośnych poetów

i rozwiązłe proszę pisarki,

by nie grzali starych kotletów

dla rozgrzania niemłodej niszczarki.


Niech postawią same się sprawy,

co ma wisieć niech lepiej nie tonie,

dla zgłębienia dobrej zabawy

nie zawsze potrzebny jest koniec.


Czasem starczy uśmiech na twarzy,

wargi mogą pozostać bez ruchu,

chyba lepiej cicho pomarzyć

niż usłyszeć : ty twórczy eunuchu.


Apeluję do was poeci

i poetki z ostatnich stron gazet:

niech się sztuka sama przeleci.

Nas przelecą wskazówki... w zegarze.

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 13 lipca 2018, 21:55
Nie pochlebiam ! Niczym Tuwim !! 6 !
przysłano: 13 lipca 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca