kotary

Jacek JacoM Michalski

powiedz mi co chcesz żebym powiedział

objawię ci wszystkie prawdy jednym kłamstwem

patrząc w dół z dna widać każdy szczegół

całkowicie bez znaczenia

 

poza słowami i gestami toczą się kamienie

rzeka buduje z nich tamę dla uczuć

albo mur co jak mór zabije bliskość

oddam ci to czego nie mam

 

na wielkim stole położę węgiel

czarny dym otworzy przestrzeń

pokroimy go na talerzach

i będziemy udawać że nic się nie zmieniło

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 lipca 2018
anonim