krótki wiersz o zakochaniu

Grzesiek z nick-ąd

namaluj mi kwiaty

ale nie piękne róże

tylko chabry dwa polne

które zaraz po burzy

do kochania są zdolne


 

namaluj mi ptaki

lecz nie dumne jastrzębie

tylko wróble i sroki

które zwykłym są pięknem

w morzu duszy głębokim


 

namaluj mi siebie

ale nie w cudnym akcie

tylko oczy niebieskie

w których wszystko się zacznie

w których mną cała jesteś

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 września 2018
anonim