- Powiedz mi czego nie chcesz?
- Nie chcę twojego strachu...
chcę słuchać nocą świerszczy
i rankiem śpiewu ptaków.
- Powiedz czego się boisz?
- Boję się słowa miłość...
To jakby świat wystroić
tym co się nie spełniło.
- Powiedz mi co się spełni
gdy bać się przestaniemy?
- Puenta jak w starej pieśni
która się w ból zamieni.
- Powiedz mi czego nie chcesz?
- Nie chcę by cię bolało...
Ja jestem tylko wierszem
skreślonym przez nieśmiałość.