* * *

An.64

Błękitem nieba - w szklance wody - uśmiech

kładzie na twą twarz odbicie wspomnień

                                  wakacji przygody radości

lecz włóż palec - wykrzyknik teraźniejszości

i...

po spokoju w szklance wody

złamany świat wspomnień

                                   znika myśl i uśmiech

czekasz...

zwolna wraca coś - nie wiesz co...

i radość trzymasz na uwięzi!

An.64
An.64
Wiersz · 12 listopada 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Wymyślny, emocjonalny, obrazowy…

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    "kładzie na twą twarz odbicie wspomnień"

    archaiczny zaimek w tekście; "twą", brzmi tak groteskowo jak montowanie pisuaru w drewnianej sławojce z serduszkiem

    - genialny tytuł, faktycznie niespotykany, asterysk zamiast słów

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    wiersz przciętny...

    · Zgłoś · 6 lat