jeszcze nie

Jacek JacoM Michalski

chciałbym wierzyć

że możemy zawrócić

cofnąć zegar

rzeka płynie dalej

a my to ciągle my

nie wrócimy do wczoraj

możemy gonić sny

narodzić się w starości

uratować ogień w oczach

kochać bez zbędnej nadziei

obcy we własnym świecie

zaludnić siebie sobą

obłaskawiać gwiazdy

 

krzesło może być domem

niebem może być miejsce

jak śmierć jest zarzewiem

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 7 maja 2019
anonim