Literatura

jak napisać wiersz o życiu i nikogo nie wkurwić(ś) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

Na początku jest wiatr. Oczywiste.

Cóż to za wiersz co z miejsca nie ruszy?

Kto leżącego wciągnie na listę?

Musi być wiatr!

A może nie musi..

 

W rozwinięciu powinny być burze:

porywać, straszyć, noce rozświetlać

z niebywałą arytmią powtórzeń.

Po burzy cisza jak miłość:

pewna.

 

Tu jest najwyższa pora na słońce,

które wypala zmarszczki na twarzy.

Potem deszcz skleja początek z końcem

i znowu marzysz.

Albo nie marzysz...

 

Każdy wiersz to jest jakaś opowieść.

Aby uniknąć najtańszych streszczeń

w puencie powinien znaleźć się człowiek.

Niestety.

To nie Bóg pisze wiersze.

 

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 17 czerwca 2019, 21:16
Bardzo mądry i kunsztowny…
przysłano: 17 czerwca 2019 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca