Literatura

istna tragedia w szafie wzdychają jedwabne suknie * (wiersz)

Andrzej Feret

istna tragedia w szafie wzdychają jedwabne suknie *


…a w erotyku jest chwila wielka
łatwo rozpatrzyć co mnie co tobie
skoro nieszczęście przyszło do głowy
to nie jest szczęście

nie siedź jedwabna jak jedna przędza
samotna myślą jedna barchana
choć szafy w krocie i jedna czernia
co lubię wzlecieć

i wypowiedzieć, to amor gawiedź
co nie szanuje pragnień i psoty
więc odstawimy amora w ciszę
amor nieszczęsny

bóg to podpowie, że kiedy lecieć
polecasz w figlach i w figach jesteś
słodka golizna to nie nieszczęście
choć zawsze figa

jest słodka chwila ty słodka figa …

 

* Miladora, Altanka Kołysanka

 


przysłano: 1 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca