Literatura

nie ma w Tobie nic wyjątkowego nie powala intelekt uroda (wiersz)

Andrzej Feret

nie ma w Tobie nic wyjątkowego

nie powala intelekt uroda

 

masz rację szkoda naszego czasu

gdzieś punktualnie zajęta jesteś

powiedzmy sobie dziś czas jest zwierzeń

pamiętaj w domu bez żadnych zwierzeń

jeżeli kochać - to zawsze czekać

jeżeli czekać to kiedyś będzie

jeżeli trochę mamy poczekać

a czas ucieka – nie będzie wspomnień?

wspomnienia będą bo lato czeka

za nami dymy za nami ogień

ale przed nami czas co ucieka

tylko mnie kochaj tylko mnie wspomnij

jeżeli siebie nie mamy więcej

w godzinach szczytu że Ty mnie kochasz

w groszku zielonym wydłubię ciszę

że nie ma dla mnie kiedy ty stąpasz

biegnę zaprawdę i żal nie dusi

wszystko zaprawdę jest jedną miarą

bo wiem że dobrze powtórzyć nie dam

w godzinach szczytu spoko tak trzeba

 

5 maja, 2021

Andrzej Feret

 

Andrzej Feret | Facebook

 


przysłano: 9 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca