Literatura

Kochana ( inspiracja utworem Niemena "Wspomnienie" ) (wiersz)

Izabela Filipowicz

Już jesień powoli się zbliża
Słońce zasłania chmurami
Kwiaty kielichy ku ziemi skłaniają
Drzewa liści się pozbywają
 
Ptaki kluczem odlatują
By uciec przed chłodami
Kiedy zrobi się ciepło
Znów będą między nami
 
Ja Ciebie pamiętam miła
Jak w zwiewnych sukienkach chodziłaś
Na łące ciepłymi dniami
Biegałaś za motylami
Z kwiatów wianki robiłaś
Głowę z lokami nimi zdobiłaś
 
Teraz zamienisz sukienki
Na dżinsy i swetry ciepłe
A leciutkie sandały
Na skórzane glany
 
Mnie to jednak nie przeszkadza
Lato przecież zawsze wraca
Ja będę z Tobą przez rok cały
Bo w Tobie jestem zakochany.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 28 września 2021, 09:53
...grafomańskie żenuła
przysłano: 28 września 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca