Literatura

***(bukiet kwiatów polnych CCCLXXXV) (na uboczu II) (wiersz)

Andrzej Feret

***(bukiet kwiatów polnych CCCLXXXV)

 

(na uboczu II)

 

może tylko na zniczach ci zależy

przyjdź zapalisz jeden płonę

pokrzykuje ktoś od jednej zapałki

cisza… słyszę…. głośno kona

 

może tylko za cmentarną bramą

zaplanujesz nasze wspólne łoże

tam gdzie zlegnę i ty zlegniesz

może tylko na tym ci zależy … boże

 

może tylko ci wystarczy kiedy jesień

wrzuci liść i przykryje kołdrą

może wtedy mnie odwiedzisz wreszcie

jeden znicz – nie zapomnij o nim słotą

 

może tylko mam jeden ci starczać

do wspomnienia wydeptanym szlakiem

przynieś znicz także wczesną wiosną

pocałuję gdy przyklękniesz przy mnie

 

może tylko jedna fotografia wtedy

się wysunie spod rudego serca

która czule... że znalazłem ciebie

którą do mnie bałaś się otwierać

 

11 stycznia, 2022

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

 

 

Fotografia: Facebook

 

 


przysłano: 12 stycznia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca