Literatura

Most (wiersz)

Wik- Bella

Most

 

Chociaż już umiem się leczyć

Wlać znowu to co wylane

Strach w centymetrach wymierzyć

Unieść i zmieść co spękane

 

Ni dusza Cię nie zastąpi...

 

Choć czarny głaz w innym sercu

gra niezliczone walce

I koszmar jest- lecz nie w cieniu

i nie uciskam łez palcem

 

Wolność daleka ode mnie...

 

Dusza gra pieśń o nadziei,

że kiedy będzie przy moście

Szarym, nie zimnym lecz pustym

Bez żalu ty wyjdziesz do mnie…

 

I wtedy odżyję...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 marca 2023 (historia)

Inne teksty autora

Zaduszki
Izabela Wiktor
Zaduszki
Izabela Wiktor
LIST
Izabela Wiktor
Przyszłam tu na próżno
Izabela Wiktor
W szponach wiatru
Izabela Wiktor
JESTEŚ KAMIENIEM
Izabela Wiktor
Samotność
Izabela Wiktor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca