Przewozy

slavic player

Wóz albo przewóz

ale to odyseuszowa woda

więc wosk w uszy powiedzeniu

i ma przewóz z panienkami

uwaga wozem

na niebie gwiaździstym 

tam piękne elipsy

jak fale Morza Egejskiego

Takie to właśnie

rybki i akwarium

sobie urządził

w dodatku złote

bo z kolei one

bez porządnych z tyłu liceów

to jak polski obiad bez zupy

slavic player
slavic player
Wiersz · 23 lutego 2024
anonim