Literatura

symptomy starości (wiersz)

LydiaDel

 

co nas czeka 

jest dalekie i niepewne

ukryte za zasłoną myśli

 

przeżyte

nęka i przytłacza

utrudniając każdy krok 

do przodu

 

czujemy znużenie 

i wyczerpanie 

 

intuicyjnie wiemy

to nie tylko 

chwilowa niemoc

 

to po prostu starość 

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
8 maja 2024, 05:19
Jesteś w ciąży?
Arian
Arian 8 maja 2024, 11:09
50+ ... trudno liczyć na wielkie rzeczy
ale niektórym udaje się sztuka

,,czas odmierza nudne dni
jesteś młody , masz całe życie do stracenia
aż zobaczysz , że minęło 10 lat
Słońce wciąż takie samo
A ty jesteś starszy, bardziej zdesperowany
Ostrożnie Eugeniuszu z tą siekierą"

Roger Waters
przysłano: 8 maja 2024 (historia)

Inne teksty autora

Quo vadis?
LydiaDel
wizyta
LydiaDel
Człowieku!
LydiaDel
Rozstania
LydiaDel
perfidność
LydiaDel
Zostań II
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca